Türk Mutfağı Haftası’nda Gelenekten Geleceğe Vezirköprü Mutfağı

22 Mayıs 2025
Türk Mutfağı Haftası’nda Gelenekten Geleceğe Vezirköprü Mutfağı

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle  her yıl 21–27 Mayıs tarihleri arasında Türkiye'de ve dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanan Türk Mutfağı Haftası, kültürler arası köprü olmaya devam ediyor. Türk Mutfağı'nın yüzyıllar boyunca farklı medeniyetlerin izleriyle zenginleşen geleneksel tatlarımız nesilden nesile aktarılıyor ve tanıtımı gerçekleştiriliyor. 

Bu kapsamda, Samsun Tütün İskelesi'nde “Türk Mutfağı Klasikleri” temasıyla düzenlenen etkinte, Vezirköprü Belediyesi olarak ilçemizin zengin ve köklü mutfak kültürünü tanıttığımız standımızla yerimizi aldık. 

Yöresel lezzetlerimizden olan "baklalı dolma ve katık böreği" sunduğumuz standımıza ilgi gösteren tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz.

Gelenekten geleceğe anlayışımızla kültürümüzü yaşatmaya devam edeceğiz.

Genel, Kültür Sanat ile ilgili diğer haberler