Artık Değil Projesi Kapsamında Öğrenciler Ödüllerine Kavuştu.

Türkiye Çevre Haftası Kapsamında Belediye Kültür Merkezinde ''Ödül Töreni'' gerçekleşti. İçişleri Bakanlığı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Vezirköprü Belediyesi ve VEKAD derneği tarafından yürütülen ARTIK DEĞİL projesi kapsamında düzenlenen, Okullar Arası Ödüllü Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması'ında dereceye giren okul ve öğrencilerine ödülleri takdim edildi.  

Program kapsamında, Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ömer BOLAT ve müdürlük ekibi Vezirköprü'de düzenlenen Ödül Töreni'nde yer aldı.

Vezirköprü İlçe Kaymakamı Halid Yıldız yaptığı konuşmada, ''Bu anlamda çok kıymetli bir iş yapılmış, ben bunun artarak devam edeceğini çevreyle ilgili başka projelerde de devam edeceğine inanıyorum. Bu anlamda himayelerin de bize koordine eden, yol gösteren, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüze ve yine bu anlamda çok büyük desteği olan Belediye Başkanımız İbrahim Sadık EDİS beye, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, VEKAD derneğimiz ve dernekteki bütün gönüllü öğretmen arkadaşlarıma çok çok teşekkür ediyorum. Tabii bu işin en büyük mimarı olan, öğrenci kardeşlerime ayriyeten teşekkür etmek istiyorum. Tekrar katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum'' dedi.
 
Yarışma sonuçlarına göre, Merkez okullarda, 1. olan okul, Vezirköprü Anadolu Lisesi Talha AYDIN, 2. olan okul, Ahmet Faik Edis Kız Anadolu Lisesi Elif Arzu TURAN, 3. olan okul, Şahinkaya Mesleki Teknik ve Anadolu lisesi Ahmet ÖZATA ve Cumhuriyet Anaokulu'ndan Azra AKÇA dereceye girerek ödüllerine kavuştu. Müstakil Müdürlük'lü köy Okulları kategorisinde ise, 1. olan okul Tepeören İlk-Orta Okulu, Sudenaz ÜNLÜ, 2. olan okul, Bahçekonak İlk-Orta Okulu Eflin BİLGİN, 3. olan okul, Çekalan İlkokulu Halil İbrahim ÇALIŞKAN, dereceye girerek, Belediye Başkanı İbrahim Sadık EDİS'in taktimiyle ödüllerine kavuştu. Birleştirilmiş Sınıflı Köy Okulları kategorisinde dereceye giren okullar, 1. Örencik İlkokulu Sümeyra Nur SAĞLAM, 2. Samukalan İlkokulu Belinay KOÇ, 3. Saraylı İlkokulu Rana YILDIZ dereceye girerek ödüllerini İlçe Kaymakamı Halid YILDIZ'dan aldılar.